Sunday, 6 November 2011

situasi SMS.

SITUASI BER-SMS 


Situasi: SMS Si A: Awk da bf?
 Si Gadis Manis: Xda lg, tp ramai org ajak sy couple. So awk jgn terlalu mengharap. 
Si A: Aik? Mksd saya awak dah breakfast ke belum… 
Si Gadis Manis: ………grrr


 Gaya Malas  
abu:weh ko nape tak dtg tadi?
 ali:saje
 abu:ko g mana?
 ali:KL 
abu:g mampos ar ko..
 ali:ok  


Gaya Budak-Budak (Sek Rendah) 
"assalamuailaikum.syahirah hari ini kerja sekolah apa?saya terlupa nak catat dekat kelas tadi.."


 amek kau..sekali mesej sampai 3-4 muka surat..terbuntang mata nak baca..memang skema giler dorang..aku pun slalu hantaq sms skema bila sms ngn bos hehe.. 


Gaya Remaja 
 "babe,u tolonk text zaki,cakap i kena pegi kelas + petank nie.." 


nie gaya jimat sebenarnya..tulis pun shortfom je..haha..siap rojak lagi.. 


Gaya Nombor 


"hoi,tun99u i kt kedai mamak 6ti..b4 grak j9n lup3 tolon9 sidai spender" 
kreatif kan orang..dengan nombor pun boleh tulis mesej.. mesti dorang math A1 


Gaya Shortfom Gila Babeng 
"omg!kcg i kne lgr mse i otw shpng..pt 4 hm..i br bli kcg 2 lst mnth..gth spe yg lgr 2" 
nie memang shortfom habes..dah macam kod rahsia tentera rusia..nak baca pun amek masa berejam.. hehe..kenkadang sampai kesudah tak tau maksud shorform tu ehehe 


Gaya Kecik Besar
 "wEh J0m gRaK KuAr baNdaR jAp LagI..b0sAn LaH d0k UmaH..aMeK AkU kAt RumAh.." 
rasa nak lempang je orang yang text macam nie..apa kejadahnya lah..mesti tak reti beza huruf besar kena letak mana.. kekonon comel r msg camni hehe..kalau comel cam aku tkpe r jugak kihkihkihkih.... 




Gaya Kegedikan 
"heyy!manaa adee i txtt orgg lenn..sumpaa sumpaa..takk tipuu punn..u jgnn pcayee ckpp orgg lenn.." kalau boleh suma huruf last nak letak double..nape tak nak letak triple ker?10 ker?macam nie.."tipuuuuuuuuuuuuuuuu"haha yang bawah sekali memang nak kena, haha

Sumber : http://www.gilabest.co.cc/2011/10/situasi-ber-sms.html
Copyright www.gilabest.co.cc Under Common Share Alike Atribution