Monday, 5 September 2011

menunggu jawapan yang pasti.

dup dap, dup dap...
hari ni aku bakal menempuh sesuatu yang baru jika nasib xmenyebelahi diri aku.. hari ni juga, jawapan kepada segala-galanya akan ku ketahui. doa2kanlah semua benda yang baik2 aje ok.

mlm ni, aku akan update blog samaada nasib aku baik atau tidak oke.
doakan aku kawan-kawan.

selamat hari raya!

walaupun dah seminggu raya, rasanye masih belum terlambat lagi nak wish kan...
selamat hari raya aidilfitri, maa zahir batin jika ade tersalah kata, tersilap bicara, dan segala TER ye kawan-kawan.. salah sesama manusia, kena dimaafkan dan harus meminta maaf supaya apabila di akhirat nanti, kita perlu mencari manusia yang belum memaafkan kita di padang masyar.. saya mintak maaf ye kawan-kawan. dan saya juga sudah memaafkan anda semua. semoga hidup semua diberkata olehNYA.

u must be strong eyqa!


chaiyok-chaiyok girl. pasti boleh!

Alhamdulillah... tersedar dari kelalaian...

alhamdulillah.sengaja aku coretkan kata hati aku di sini sebab aku tiada sapa-sapa lagi nak diluahkan perasaan. hanya blog cabuk ni saja tempat yang mampu aku luahkan segala-galanya.. btw, hari ni aku rasa sangat-sangat down.. ini semua disebabkan sebab-sebab tertentu.. jujur aku katakan, sampai sembab mataku ini menangis seakan-akan meratapi apa yang terjadi. gila kan.. macam-macam yang aku fikir, sampai aku terlelap.. dalam dok aku terlelap sambil air mata masih lagi mengalir di pipi, aku seakan-akan bermimpi dan melihat diri aku yang dalam keadaan lalai, kadang-kadang tinggal sembahyang dan segalanye. terus aku tersedar dan duduk termenung mengenangkan mimpi aku tu.. aku terus gi mandi dan amik wuduk.. bentang sejadah dan qada balik sembahyang yang aku tinggalkan seboleh mungkin. akhirnya aku berdoa minta ampun dan bertaubat supaya dosa-dosa aku yang lalu diampunkan olehNYA.. aku seakan-akan mendapat semangat baru bila terjadi dugaan cmni kat aku,. sekarang pun aku dah rasa sangat tenang dan aman lepas aku luahkan segalanya atas tikar sembahyang tadi,. tidak aku nafikan, inilah manusia... bila dah susah baru ingat TUHAN.. aku harap, aku akan dapat terus berubah dan kembali menjadi diriku yang dulu.

-mungkin ada hikmah di sebalik semua yang terjadi hari ini-