Sunday, 6 November 2011

situasi SMS.

SITUASI BER-SMS 


Situasi: SMS Si A: Awk da bf?
 Si Gadis Manis: Xda lg, tp ramai org ajak sy couple. So awk jgn terlalu mengharap. 
Si A: Aik? Mksd saya awak dah breakfast ke belum… 
Si Gadis Manis: ………grrr


 Gaya Malas  
abu:weh ko nape tak dtg tadi?
 ali:saje
 abu:ko g mana?
 ali:KL 
abu:g mampos ar ko..
 ali:ok  


Gaya Budak-Budak (Sek Rendah) 
"assalamuailaikum.syahirah hari ini kerja sekolah apa?saya terlupa nak catat dekat kelas tadi.."


 amek kau..sekali mesej sampai 3-4 muka surat..terbuntang mata nak baca..memang skema giler dorang..aku pun slalu hantaq sms skema bila sms ngn bos hehe.. 


Gaya Remaja 
 "babe,u tolonk text zaki,cakap i kena pegi kelas + petank nie.." 


nie gaya jimat sebenarnya..tulis pun shortfom je..haha..siap rojak lagi.. 


Gaya Nombor 


"hoi,tun99u i kt kedai mamak 6ti..b4 grak j9n lup3 tolon9 sidai spender" 
kreatif kan orang..dengan nombor pun boleh tulis mesej.. mesti dorang math A1 


Gaya Shortfom Gila Babeng 
"omg!kcg i kne lgr mse i otw shpng..pt 4 hm..i br bli kcg 2 lst mnth..gth spe yg lgr 2" 
nie memang shortfom habes..dah macam kod rahsia tentera rusia..nak baca pun amek masa berejam.. hehe..kenkadang sampai kesudah tak tau maksud shorform tu ehehe 


Gaya Kecik Besar
 "wEh J0m gRaK KuAr baNdaR jAp LagI..b0sAn LaH d0k UmaH..aMeK AkU kAt RumAh.." 
rasa nak lempang je orang yang text macam nie..apa kejadahnya lah..mesti tak reti beza huruf besar kena letak mana.. kekonon comel r msg camni hehe..kalau comel cam aku tkpe r jugak kihkihkihkih.... 




Gaya Kegedikan 
"heyy!manaa adee i txtt orgg lenn..sumpaa sumpaa..takk tipuu punn..u jgnn pcayee ckpp orgg lenn.." kalau boleh suma huruf last nak letak double..nape tak nak letak triple ker?10 ker?macam nie.."tipuuuuuuuuuuuuuuuu"haha yang bawah sekali memang nak kena, haha

Sumber : http://www.gilabest.co.cc/2011/10/situasi-ber-sms.html
Copyright www.gilabest.co.cc Under Common Share Alike Atribution

Thursday, 27 October 2011

tired..

oh my god, sumpah this week sgt sgt sgt penattttttttttttttt.. xlarat nak update blog n watever. soryy guys. weekend, saya update blog oke... :)

Tuesday, 18 October 2011

saya paling suke gambar ni!

saya rasa HEBAT! 

sunway lagoon! yeahhhhh

ahad lepas, 16/10/2011 aku n the geng gi sunway lagoon.. hehe.. :) ade org sponsor.. macehhhh.. seronok giler babeng + ramai org. pukul 8 kitaorg dh smpai dh, n most of the games, kitaorg main... saja dtg awal2 pagi, xyh beratur panjang2 nak naik roller coaster n ets tu semuaaa kannn.  layan gamba jom...



























Monday, 5 September 2011

menunggu jawapan yang pasti.

dup dap, dup dap...
hari ni aku bakal menempuh sesuatu yang baru jika nasib xmenyebelahi diri aku.. hari ni juga, jawapan kepada segala-galanya akan ku ketahui. doa2kanlah semua benda yang baik2 aje ok.

mlm ni, aku akan update blog samaada nasib aku baik atau tidak oke.
doakan aku kawan-kawan.

selamat hari raya!

walaupun dah seminggu raya, rasanye masih belum terlambat lagi nak wish kan...
selamat hari raya aidilfitri, maa zahir batin jika ade tersalah kata, tersilap bicara, dan segala TER ye kawan-kawan.. salah sesama manusia, kena dimaafkan dan harus meminta maaf supaya apabila di akhirat nanti, kita perlu mencari manusia yang belum memaafkan kita di padang masyar.. saya mintak maaf ye kawan-kawan. dan saya juga sudah memaafkan anda semua. semoga hidup semua diberkata olehNYA.

u must be strong eyqa!


chaiyok-chaiyok girl. pasti boleh!

Alhamdulillah... tersedar dari kelalaian...

alhamdulillah.sengaja aku coretkan kata hati aku di sini sebab aku tiada sapa-sapa lagi nak diluahkan perasaan. hanya blog cabuk ni saja tempat yang mampu aku luahkan segala-galanya.. btw, hari ni aku rasa sangat-sangat down.. ini semua disebabkan sebab-sebab tertentu.. jujur aku katakan, sampai sembab mataku ini menangis seakan-akan meratapi apa yang terjadi. gila kan.. macam-macam yang aku fikir, sampai aku terlelap.. dalam dok aku terlelap sambil air mata masih lagi mengalir di pipi, aku seakan-akan bermimpi dan melihat diri aku yang dalam keadaan lalai, kadang-kadang tinggal sembahyang dan segalanye. terus aku tersedar dan duduk termenung mengenangkan mimpi aku tu.. aku terus gi mandi dan amik wuduk.. bentang sejadah dan qada balik sembahyang yang aku tinggalkan seboleh mungkin. akhirnya aku berdoa minta ampun dan bertaubat supaya dosa-dosa aku yang lalu diampunkan olehNYA.. aku seakan-akan mendapat semangat baru bila terjadi dugaan cmni kat aku,. sekarang pun aku dah rasa sangat tenang dan aman lepas aku luahkan segalanya atas tikar sembahyang tadi,. tidak aku nafikan, inilah manusia... bila dah susah baru ingat TUHAN.. aku harap, aku akan dapat terus berubah dan kembali menjadi diriku yang dulu.

-mungkin ada hikmah di sebalik semua yang terjadi hari ini-

Monday, 1 August 2011

ramadhan menjelma.

phewww, ramadhan menjelma lagi.semoga kita mendapat keberkatan di bulan yang mulia ini.

Sunday, 26 June 2011

i miss all my luvly SAHABAT.


miss u all. dulu dan sekarang tidak sm lagi kan. sorry for everything atas ape yang aku lakukan
;'(
sahabat aku dunia akhirat,.walaupun sekarang kita dh xmcm dulu, tp aku akan ingat korang smpai bila-bila. thanks GOD sebab bagi aku kesempatan berkawan, berkongsi apa saja, makan bersama2, kegembiraan dengan mereka..

a beloved thanks to sya, ja, ya n wan.. 
*love n kisses*

Saturday, 25 June 2011

alone.. ;'(

saya dah kehilangan kawan-kawan rapat sayaaa..

siapa yang sudi nak berkawan dengan saya???

Wednesday, 8 June 2011

jalan-jalan di perak.. :0

dah 2 weekend, aku asyik brjalan jew. parents aku pun dah bising2... hahahahaha. tp nak wat mcne, kaki anak gadis dorg ni sukar diikat. mmg xbedung time kecik-kecik dulu. hahahaha. layan gambar ye kawan. ops! lupe nak bgtau. tyme ni aku gi ipoh ngn family arai. kitaorg gi 2 kreta... mmg seronok. :)



me n yayang.. :)

yayang chumeyyy kannn.. :)





i love you forever n ever,


burger singgit.

lembu pakai rayban der.


kesan kemalangan kat tangan yayang.

markas tentera udara kat ipoh.

yayang lapar.

saya pun lapar.

a big family. :)






sweet couple FIL n MIL.









siblings.

lady gagap. :)

family arai.

me n family arai.

tyme ni sedihhhh sgt.

main swan boat kat tasik taiping,.